“Synercom heeft het festival naar een hoger niveau geholpen!”-Muriel van der Wal (project manager)

STEIGER FESTIVAL 2022

Als marketing- en mediabureau was Synercom erg enthousiast toen we werden benaderd om te helpen bij het promoten van het Steiger Festival in Almere Haven. Het evenement werd georganiseerd als onderdeel van het City Lab-project en had als doel circulaire bedrijvigheid in de regio aan te jagen.

The secret of success

Het plannen van een succesvol Steiger Festival

Onze eerste stap was om een plan van aanpak te maken om ervoor te zorgen dat het evenement de maximale aandacht zou krijgen en zoveel mogelijk bezoekers zou trekken. We besloten om de kracht van zowel online als offline promotie te benutten.

Opvallende ontwerpen voor het Steiger Festival

Om te beginnen hebben we een flyer, poster en banner ontworpen en deze op verschillende locaties in de stad geplaatst, zoals op strategische plekken in winkelcentra en bij andere evenementen. We hebben ook samengewerkt met lokale bedrijven om flyers en posters te verspreiden in hun winkels en kantoren.

Synercom brengt het Steiger Festival tot leven – Een complete multimedia-ervaring

Naast deze offline promotie hebben we ook online kanalen ingezet. We hebben een social media strategie ontwikkeld om het festival te promoten en deelnemers te betrekken bij het evenement. We hebben verschillende berichten geplaatst op Facebook en Instagram en geadverteerd om een breder publiek te bereiken. We hebben ook een Facebook-event aangemaakt en de livestream van het evenement op deze pagina gedeeld, zodat mensen die niet fysiek aanwezig konden zijn het evenement toch konden volgen. Op de dag zelf hebben we foto’s gemaakt van het evenement en deze gedeeld op social media om het bereik te vergroten en deelnemers aan te moedigen om hun eigen foto’s te delen.

Het effect van de campagne

Het resultaat van onze inspanningen was fantastisch! Het festival trok een grote menigte en we hebben veel positieve reacties gekregen op onze promotie-inspanningen. De offline promotie was zeer effectief en de online campagne bereikte meer dan 10.000 mensen. De livestream op Facebook werd door honderden mensen bekeken en de foto’s van het evenement werden duizenden keren bekeken en gedeeld op social media.

Dankzij onze aanpak van online en offline promotie en onze samenwerking met lokale bedrijven en organisaties, was het Steiger Festival in Almere Haven een groot succes. We zijn trots dat we hebben bijgedragen aan het stimuleren van circulaire bedrijvigheid in de regio en kijken uit naar de volgende uitdaging!

“Synercom heeft het festival naar een hoger niveau geholpen, wij zijn jullie dankbaar voor het meedenken en het uitvoeren van de campagnes!”

Muriel van der Wal

PROJECT MANAGER